Extra's

Klemskerke

Videaste Terenja van Dijk maakte met haar cameraman Jess de Gruyter de opname van de Kempenaersfoto van Klemskerke

Koksijde Oostende Nieuwpoort Waarschoot Ruiselede Berlare Sint Niklaas Temse Waasmunster Bornem Steendorp

In 1970 werkten verschillende universiteiten samen om de Massart locaties terug op te zoeken. Op initiatief van Leo Vanhecke werden enkele plaatsen opnieuw gefotografeerd door Luc Verelst. Twee van de foto's werden gebruikt voor het tijdschrift Dumortiera van de Nationale Plantentuin.
De fascinatie die van de foto's uitging bracht de Plantentuin op het idee om het boek Landschappen in Vlaanderen vroeger en nu: van groene armoede tot grijze overvloed. (1981) uit te geven waarvoor Georges Charlier als fotograaf werd ingeschakeld.


Sint Niklaas

In de boekenbijlage van De Morgen van december 2004 publiceerde Jan De Maesschalk een tekening die geïnspireerd is op de Charlier-foto uit het boek Landschappen in Vlaanderen vroeger en nu: van groene armoede tot grijze overvloed.Aarschot

Natuurpunt heeft in de Wandelgids Natuurpunt, Natuurpunt, Mechelen, 2002, pp. 118-121 een uitgestippelde route in het door Massart gefotografeerde gebied.

Bornem

Het thema van de open Monumentendag Vlaanderen, op 12 september 2004, was 'Van nature een monument'.
UGent / Labo Stedenbouw kreeg van de gemeente Bornem de volle medewerking om een reeks (reeks 43 in het project) foto's op groot formaat te tonen aan het publiek. De billboards (3 x 1m80 op 2m45) werden geplaatst op de plaats waar ze in 1904, 1980 en 2004 werden opgenomen, namelijk op de Scheldedijk te Hingene, tussen de Notelaer en de aanlegsteiger Vitsdam te Bornem.
De foto's bleven er enkele weken langs de dijk staan.